top of page

TWEE-ONDER-EEN-KAP-WONING GOUDA

Opdracht: Design woonkamer en keuken
Jaar: 2023

Oppervlakte: 100 m2
Locatie: Gouda

 

Dit gezin is enkele jaren geleden verhuisd naar deze prachtige ruime woning. Ze gingen er qua ruimte een flinke stap op vooruit. De ruime woonkamer met open keuken biedt veel mogelijkheden en toch kwamen ze er met keuzes maken niet goed uit.

 

Er lag al een mooi houten vloer en dat is altijd een fijne basis. Alle muren werden veilig wit geschilderd. Wel hadden ze gelijk een nieuwe stoere keuken geplaatst. De meubels uit hun vorige huis zijn meegenomen en er zijn door de jaren items toegevoegd. Er is vanuit het gezin al enige tijd behoefte aan eenheid, stijl en een optimale indeling.

 

Na de intake waarin we het gezin en hun wensen goed in kaart brachten, waren een aantal punten snel duidelijk. Ze houden van een stoere stijl, het liefst industrieel gemixt met een aantal meubels, die emotionele waarde voor hen hebben en behouden moeten blijven.

 

Het gezin houdt van gezelligheid: koffietje, borrelen, spelletjes, eten met familie en vrienden… alles gebeurde aan de relatief kleine tafel. Daarbij wordt er ook thuisgewerkt en gestudeerd aan dezelfde tafel. De banken zijn nog dezelfde uit hun vorige kleinere huis. Ze “leven” op een (te) klein stukje van de toch best ruime woonkamer en benutten deze dus niet optimaal.

 

Als eerste is de indeling in het ontwerp flink aangepast: de ruimte meer benutten was een absolute must. Omdat er ook gewerkt en gestudeerd wordt in de woonkamer, is er een kamer en suite gecreëerd. Daar is een grote tafel geplaatst, die meerdere functies heeft gekregen. In het keukengedeelte heeft een bar, de functie overgenomen van de kleine tafel, waar alles aan gebeurde. De 2 kleinere banken zijn vervangen voor fijne ruime bank, die de woonkamer meer tot zijn recht laten komen. Er is een mooie mix gemaakt van de meubels / items die emotionele waarde hadden en met nieuwe meubels en accessoires. Er zijn op verschillende plekken opbergruimte geplaatst, zodat er meer rust in het woongedeelte komt.

“Het veilige witte” op de muren, zijn vervangen door kleur en brengen warmte, stijl en maken het ontwerp tot een geheel.

Voor het team van Optie A was dit een fijne uitdaging. We worden er blij van, om mee te denken en te laten zien in ons ontwerp, wat er allemaal mogelijk is.

“Is dit ons huis?

Dat waren de eerste woorden die we uitspraken, toen we onze gestylde en verbouwde woonruimte in de presentatie zagen. Het team van Optie A heeft echt naar onze wensen geluisterd. Alles klopt en alles past.

Optie A heeft een geweldige uitwerking gemaakt. Zowel in een boekvorm, als digitaal via een QR-code. En de beleving van hun interieuradvies werd helemaal geweldig toen we ons met een VR-bril ‘echt’ konden rond bewegen in onze kamer. 

We zijn tot tranen geroerd: ongelooflijk hoe je ons huis compleet betoverd wordt door goede materialen, kleuren en styling. Ons huis kan nu echt een thuis worden! "
Eigenaren twee-onder-een kapwoning Gouda 

MOODBOARD

INSPIRATIE

360º GRADEN VIEW

SCAN DE QR-CODES

Woonkamer

Eetkamer

Keuken

bottom of page