top of page
PATAGONIA STORE BRISTOL5.jpg
PATAGONIA STORE BRISTOL.jpg

PATAGONIA STORE BRISTOL

Opdrachtgever: Patagonia
Opdracht: Store design, inkoop meubels projectbegeleiding & visual merchandise 
Jaar: 2020
Locatie: Bristol (UK)
Partner: Jago Conell

 

Patagonia's nieuwste store in Bristol is gevestigd in een prachtig pand aan Park Street. In deze hippe studentenstad heeft de winkel, naast verkoop, ook een belangrijke functie als ontmoetingsplaats voor events en lezingen. Het historische karakter van het gebouw, passend in haar omgeving, is bewaard gebleven. Binnen was de grootste uitdaging om de onder- en bovenverdieping met elkaar samen te brengen, zodat een logisch geheel zou ontstaan.


Stores gebouwd in: Cortina, Ochtrup, Montpellier, Dublin, Manchester, Marseille, Montebelluna, Bormio, Milaan, Trento, Innsbruck, Berlijn, Bristol, Munchen & Vall-d'Isère

PATAGONIA STORE BRISTOL2.jpg
PATAGONIA STORE BRISTOL8.jpg
PATAGONIA STORE BRISTOL7.jpg
PATAGONIA STORE BRISTOL3.jpg
PATAGONIA STORE BRISTOL4.jpg
PATAGONIA STORE BRISTOL6.jpg

Patagonia

De 79-jarige Amerikaanse alpinist Yvon Chouinard, oprichter van Patagonia, heeft maar 1 missie: milieubewuste outdoorkleding en producten maken die levenslang meegaan en een zo min mogelijke impact hebben op de natuur. Patagonia was de eerste die gerecycled polyester en organisch katoen gebruikte. Dat de producten er mooi uitzien is eigenlijk maar 'bijzaak'. Wat ooit begon als een klein bedrijfje met tools en accessoires voor bergbeklimmers, is uitgegroeid tot een wereldmerk dat al meer dan 30 jaar trouw is aan hun kernwaarde; duurzaamheid.

 

De samenwerking tussen Optie A en Patagonia is net zo duurzaam. Begonnen in 2014 met een stoffige winkellocatie in Trento, waar Optie A van A tot Z het merk én de filosofie van Patagonia tot leven bracht. Het zaadje was geplant. Er volgden nieuwe locaties, meerdere landen, showrooms en kantoren. Allen volgens hetzelfde Patagonia-recept, waarbij duurzaamheid en 'support your local economy' op de eerste plaats komen.

bottom of page