top of page

OVER ONS
 

Optie A creëert en realiseert een omgeving waarin iedereen zich thuisvoelt, prettig werkt of geïnspireerd raakt. Wij vertalen de beleving van een merk in de inrichting. Dat kan zijn het interieur voor een nieuwe winkel of kantoorpand maar ook de aankleding van een showroom of beursstand. Wij maken sterke conceptuele ontwerpen, die een verhaal vertellen.


Optie A staat, sinds de start in 2012, symbool voor het denken in mogelijkheden, het zien van potentie en realiseren van een succesvol project van A tot Z. En dat doen we met een grote dosis vakkennis, praktijkervaring en passie. Niets is ons te gek. Maar als we eerlijk zijn worden wij erg blij van een blanco canvas. Van niets iets maken. Wij zijn sterk in het creëren én begeleiden van het hele concept. Van design, ontwerp en (eigen) productie tot installatie en visual merchandising. Als alles past - van A tot Z - dan is voor ons de cirkel rond.


Wij zijn een creatief team van 5, met een netwerk van freelancers en leveranciers waar Optie A al jaren mee samenwerkt. Wij doen opdrachten voor lokale, nationale- en internationale klanten zoals Patagonia, Garcia, Walra, Hans Boodt Mannequins en ETK. Bij ons is ieder project uniek. Wij pakken met enthousiasme, in nauwe samenwerking met jou, iedere creatieve uitdaging aan!

Andre Kolenbrander - Owner
 

"Optie A, omdat er geen B is." Dat was mijn uitgangspunt in 2012 bij de start van mijn eigen bedrijf. Ik wilde geen concessies doen. Alleen de béste keuze voor de klant telt. Ik had meer dan 25 jaar ervaring in retail. Eerst in verkoop, daarna als storemanager bij WE Fashion en als internationaal VM'er, om vervolgens bij Nike als VM manager te gaan werken.

Na 5 jaar ben ik teruggekeerd bij WE Fashion als Retail Experience Manager. Alles draaide om klantbeleving; etalage, visual merchandising, storeconcepten. Daar groeide mijn droom voor mooie projecten-zonder-concessies. Een 'Optie A' voor elke klant!

Samen met Annemarie en het team werk ik met veel passie en plezier aan de mooiste, uiteenlopende projecten. Ik ben verantwoordelijk voor het design en de ontwerpfase, maar ook projectmanagement doe ik graag. Inmiddels doen wij meer dan retail alleen... en dat maakt mij ontzettend trots."

Portret Optie A 007.jpg

andre@optiea.com

+31 657566526

Portret Optie A 004.jpg

annemarie@optiea.com

+31 631915847

Annemarie Kolenbrander - Owner

"Heel blij word ik ervan om binnen het design de details te bedenken en uit te zoeken. Zorgen voor het juiste accent, die ene kleur of unieke accessoire. Dat maakt het af. Ik ben pas tevreden als alles klopt. Retail zit in mijn bloed. Voordat we startten met Optie A heb ik altijd in de retail gewerkt; eerst in verkoop, later als storemanager en in leidinggevende functies binnen visual merchandise bij WE

 

Fashion en Scotch & Soda. Bij VM ligt mijn hart. Door mijn jarenlange ervaring weet ik heel goed hoe een aantrekkelijke, commerciële winkel eruit moet zien. Waar de klant warm voor loopt, binnenkomt…en iets wil kopen.

 

Bij Optie A kan in mijn passie helemaal kwijt. Ook voor onze klanten wil ik mooie dingen creëren. Het hele plaatje moet kloppen, van A tot Z, tot in het kleinste detail."

Susanne Van der Ham  - Designer
 

"Mijn liefde en passie voor interieur heb ik al van kinds af aan. Ik was altijd al bezig om mijn kamer in te richten & op zoek naar schatten in de kringloop om op te knappen. Ik ben een echte creatieveling met heel veel hobby’s, van kleding maken achter de naaimachine tot illustreren. De keuze voor de creatieve studie Product Design was daarom snel gemaakt. 

 

Tijdens mijn volgende studie Mode Styling ben ik in Retail gaan werken & heb ik ervaring opgedaan in verschillende functies van VM tot Storemanager. Daarna heb ik voor verschillende groothandels gewerkt als Stylist, waar ik veel ontwerpen heb gemaakt voor beurzen & winkels.

 

Ik kwam in aanraking met Optie A toen ik voor een fotoshoot het prachtige huis van Annemarie en Andre heb gehuurd. Op zoek naar een plek waar ik al mijn ervaring en passie kwijt kon, moest ik aan Optie A denken. Hoe bijzonder, dat ik hier mijn plek vond! Iedere dag ga ik aan de slag met verschillende projecten en werk ik samen met de leukste collega’s, dat maakt dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga!"

SUSANNE BW.png
YOUP2 BW.png

Youp - Designer

"Inspiratie komt voor mij vanuit de wereld om mij heen. Ik hoop op mijn beurt dat de ontwerpen van Optie A de wereld inspireren. Een ontwerp vertelt een verhaal en de mooiste uitkomst is voor mij dat iemand geïnspireerd raakt door dit verhaal en de wereld een stukje mooier wordt.

Om tot een verhaal te komen staat bij mij de waarom-vraag altijd centraal. Door constant te zoeken naar de motivatie achter keuzes en door aannames te doorbreken, ontstaat naar mijn mening een ontwerp dat de klant het beste representeert en zijn verhaal het best vertelt.

 

Bij Optie A ontwerpen we van het concept tot aan de technische tekening. Door mijn achtergrond in zowel industrieel ontwerp als architectuur kan ik conceptmatig denken, maar ook de kleinste technische details uitwerken.

 

Het fijne aan werken bij Optie A is dat we een klein hecht ontwerpbureau zijn maar dat we toch grootse dingen doen door heel Europa."

Meike Geerdink - Grafisch Designer

 

"Begin oktober kwam ik de vacature tegen van Optie A, een helpende hand voor het DTP werk. Zelf studeer ik Creative Business aan de HvA, ik pas niet alleen mijn kennis toe maar doe hier ook iedere week weer wat nieuwe kennis op.

 

Optie A was niet compleet onbekend voor mij en voelde me dan ook al gauw op mijn gemak hier op kantoor. Het veelzijdigheid van het werk blijft me verbazen, zo ben ik de ene week bezig met het opmaken drukwerkbestanden en de andere week ben ik de website aan het verbouwen. Ik verveel mij hier nooit!

 

Dit werk heeft mij dan ook grotendeels aangespoord om de minor Graphic Design te gaan volgen aangezien ik hier ook veel te maken heb met grafische uitingen van verschillende grote merken, wat ik enorm vet vind".

MEIKE BW.png
LISA BW_edited.jpg

Lisa - Designer

“Inmiddels is het bijna 6 jaar geleden dat ik afstudeerde van de WDKA als interieurontwerper. Na mijn studie heb 5,5 jaar gewerkt bij een Rotterdams interieurarchitectenbureau.

Maar inmiddels ben ik helemaal onderdeel geworden van het team van Optie A.
 
Ontwerpen, creëren en maken zijn één van de dingen waar ik het gelukkigste van word.

Ik vind het dan ook geweldig, dat ik al deze dingen binnen Optie A mag doen! 
 
Het leuke aan het werken binnen Optie A, vind ik dat we de projecten vanuit het concept ontwerpen, deze vervolgens technisch uitwerken en hiervan vaak ook de installatie doen.
 
Omdat elk ontwerp uniek is, ga ik bij de start van een project graag op onderzoek naar de essentie van de vraag. Om dit vervolgens te vertalen naar een passend ontwerp, dat inspireert, prikkelt en voor langere tijd meegaat.”

ONZE WERKWIJZE
 

Ieder project is uniek, elke vraag is anders. Wij doorlopen stapsgewijs, gestructureerd, 5 fasen om te komen tot het beste eindresultaat.

 

In de beginfase zijn vooral de input van de klant en de huidige situatie belangrijk. Wij maken een sfeerimpressie (inclusief moodboard) aan de hand van interviews en een creatieve sessie. Het concept ontwerp dat daarop volgt, presenteren wij bij voorkeur op locatie. Hierin zitten zowel het indelingsplan, als kleur- en materiaaladvies en de eerste ideeën van meubilair. Na feedback van de opdrachtgever en eventuele aanpassingen, start de fase van het definitief ontwerp.

 

Met behulp van de duidelijke 2D en 3D visualisaties, uitgewerkte plattengronden en maatwerktekeningen geeft de klant groen licht en starten we met de productie van het project. Wij verzorgen de gehele projectbegeleiding, van installatie, realisatie tot budgetbeheer. Om uiteindelijk te komen tot een succesvolle oplevering van het project.

OVER ONS - WERKPROCES2.jpg
MOODBOARD.jpg
TEMPLATE-GRIJS-VLAK.jpg

MOODBOARD

INSPIRATIE

TEMPLATE-GRIJS-VLAK.jpg

MOODBOARD

SFEER

MOODBOARD2.jpg
TEMPLATE-OVER ONS2.jpg
OVER ONS - WERKPROCES5.jpg
OVER ONS - WERKPROCES3.jpg
OVER ONS - WERKPROCES4.jpg
OVER ONS - WERKPROCES.jpg

ONZE PROJECTEN

BTW: NL854733528B01      |     Algemene voorwaarden     |     KVK: 62261452

bottom of page