top of page
Optie A HR 014.JPG
Optie A HR 011.JPG

WOONBOERDERIJ GOUDA

Opdracht: Design gehele woning
Jaar: 2017

Oppervlakte: 300 m2
Locatie: Gouda
Fotografie: Margriet Hoekstra

 

De eigenaren van Optie A droomden al enig tijd van een unieke locatie, waar zij wonen en werken konden combineren en al hun creativiteit in kwijt konden.

Deze droom werd in 2017 werkelijkheid. Deze voormalige stal bood al deze mogelijkheden onder een dak. Behalve de schil en enkele binnenmuren die monumentaal moesten blijven staan, hebben Andre en Annemarie hun woonboerderij totaal verbouwd.

 

Andre en Annemarie hebben het complete design zelf bedacht, met de schil van de oude koeienstal als uitgangspunt. Voor bedrijven bedenken ze interieurs die het verhaal van het bedrijf vertellen. Nu mocht dat helemaal voor henzelf.

Bij het hout van de nok kwam een strakke en rauwe betonvloer, eigenlijk zoals die er vroeger ook had gelegen als ondergrond voor de koeien. De pot-gedekselde unit waar de bovenverdieping mee is opgebouwd, werd de verbinding met de oorspronkelijke bestemming. Met die basis ontstond de rest van deze industriële woonstijl.

 

Met hulp van vakmannen hebben Andre en Annemarie zelf hun huis geheel verbouwd. Kamer voor kamer werd alles van A tot Z bedacht, gebouwd, ingericht en afgestyled.

Een meerjarenplan, waar met heel veel liefde en passie aan is gewerkt. In dit uitdagende project kwamen hun expertises samen. Het is een huis uit de loterij geworden.

 

De woonboerderij werd opgemerkt door Margriet Hoekstra. Zij maakte prachtige foto’s voor een binnenkijker in de VT wonen.

 

De woonboerderij en tuin is beschikbaar voor fotografie, film en televisieproducties via Bemiddelingsbureau Loesoplocatie >>

"Nadat Optie A maanden gewerkt heeft aan fantastische projecten (van eerste schets tot uitvoering daarvan), heb ik al enkele keren het eindresultaat mogen vastleggen. Een eretaak!"
Margriet Hoekstra - Eigenaar Margriet Hoekstra Fotografie >>

Optie A HR 002.JPG
Optie A HR 004.JPG
Optie A HR 010.JPG
Optie A HR 027.JPG
Optie A HR 031.JPG
Optie A HR 068.JPG
Optie A HR 036.JPG
Optie A HR 035.JPG
Optie A HR 051.JPG
Optie A HR 042.JPG
Optie A HR 046.JPG
Optie A HR 043.JPG
Optie A HR 052.JPG
Optie A HR 058.JPG
Optie A HR 056.JPG
Optie A HR 054.JPG
Kerst Optie A 034.jpg
bottom of page