top of page
PATAGONIA_201714.jpg
PATAGONIA_2017.jpg

PATAGONIA OFFICE AMSTERDAM

Opdrachtgever: Patagonia
Opdracht: Office design, productie, projectbegeleiding & installatie
Jaar: 2017
Oppervlakte: 
900 m2
Locatie: Amsterdam
Partner:
Studio Jet
Fotografie: Margriet Hoekstra


Het Patagonia-team in Amsterdam groeit al snel uit haar nieuwe jasje. Om meer werkplekken te creëren werd de verdieping onder het huidige kantoor erbij betrokken. Aan Optie A de opdracht om er één geheel van te maken, qua ontwerp en sfeer. Alles tot in het kleinste (vintage) detail is door ons bedacht, geproduceerd en ingericht.

"Optie A is in many aspects everything a client dreams about:
experience on retail and materials, great attention to details and very open to listen and understand the client's needs.
I worked with Optie A on several projects, from small corners to big stores and offices and it was always a good pleasure to team with them."

Alberto Zanini - Visual Design Sr. Manager Patagonia Emea

PATAGONIA_20173.jpg
PATAGONIA_20172.jpg
PATAGONIA_201711.jpg
PATAGONIA_20179.jpg
PATAGONIA_201713.jpg
PATAGONIA_20174.jpg
PATAGONIA_20176.jpg
PATAGONIA_20178.jpg
PATAGONIA_201710.jpg
PATAGONIA_201712.jpg
PATAGONIA_20177.jpg
PATAGONIA_20175.jpg

Patagonia
 

De Amerikaanse alpinist Yvon Chouinard, oprichter van Patagonia, heeft maar 1 missie: milieubewuste outdoorkleding- en producten maken die levenslang meegaan en een zo min mogelijke impact hebben op de natuur. Patagonia was de eerste die gerecycled polyester en organisch katoen gebruikte. Dat de producten er mooi uitzien is eigenlijk maar 'bijzaak'. Wat ooit begon als een klein bedrijfje met tools en accessoires voor bergbeklimmers, is uitgegroeid tot een wereldmerk dat al meer dan 30 jaar trouw is aan hun kernwaarde; duurzaamheid.


De samenwerking tussen Optie A en Patagonia is net zo duurzaam. Begonnen in 2014 met een stoffige winkellocatie in Trento, waar Optie A van A tot Z het merk én de waarden van Patagonia tot leven bracht. Het zaadje was geplant. Er volgden nieuwe locaties, meerdere landen, showrooms en kantoren. Allen volgens hetzelfde Patagonia-recept, waarbij duurzaamheid en 'support your local economy' op de eerste plaats komen.

bottom of page